Gele Hond

Heb je al gehoord van de “Gele Hond” ?

Niet, lees dan dit bericht eens.
Je bent misschien al zo’n hond tegengekomen en je wist de betekenis niet van het gele lint, halsband.Logo gulahund

Daarom brengen wij dit graag onder de aandacht want het is een mooi initiatief dat aandacht verdient. Hoe meer mensen dit weten, hoe prettiger voor hond en baas.

Het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Sommige honden hebben meer ruimte nodig dan andere honden.
Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft:

 • Het kan een gezondheidsprobleem zijn.
 • Het kan zijn dat de hond met een training bezig is.
 • Het kan een asielhond zijn die trauma’s heeft meegemaakt. Deze honden kunnen de wereld, andere mensen en honden erg eng vinden.
 • De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond.
 • De hond is in training.

Mocht je een hond zien met een geel doek of een geel lintje om zijn/haar nek, of een geel lintje aan zijn/haar riem of tuigje, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden.
Wanneer je het ‘Gele Hond’ teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar niet met je eigen hond – want het gele teken geeft aan dat de hond niet relaxt is als andere honden dichtbij komen.

Meer informatie nodig? 

Gele labels zijn te koop via onderstaande link. Ook zijn hier labels te koop met de tekst ‘Niet aaien’ / ‘ Aaien eerst vragen’. 
https://www.aaieneerstvragen.nl/

Je kunt ook je eigen lintje maken door een reep van een geel vaatdoekje af te knippen en deze aan je lijn bevestigen.


 

Nieuwjaarswandeling 15 januari 2023

Op 15 januari 2023 organiseren wij een nieuwjaarswandeling. De honden mogen het grootste gedeelte los in dit gebied, zodra de honden aangelijnd moeten worden wordt dit zeer duidelijk aangegeven.

Na de wandeling sluiten we af met een lekker kopje snert en roggebrood met spek. 

Kosten: € 5,- per persoon.

Locatie: Jipsingboertangerweg (het bosgedeelte naast Camping de Iembarg).

Verzamelen: 0m 13:00 uur op de parkeerplaats van het bos (wordt aangegeven aan de weg).

Open dag 3 september

Op zaterdag 3 september van 11:00 tot 16:00 organiseren wij een open dag.
 
We geven deze dag verschillende demo`s, onder andere:
– Behendigheid
– Gehoorzaamheid
– Rally Obedience
– Hoopers
– Doggy dance
 
Ook hebben we diverse stands staan, waaronder:
– Husse hondenvoer
– Hondentrimsalon Bronsveen
– Home Care Huisdierservice
– Rosart
– Iris van Velzen Fotografie
– Hemelse Hondjes
 
Deze open dag wordt mede mogelijk gemaakt door:
– Van Hoorn
– de Graankorrel
 
Voor de kleintjes onder ons hebben een leuke springkussen en voor de kleine viervoeters een puppy speeltuin.
Uiteraard is er nog veel meer aanwezig, dus we zien je graag op 3 september!
 

Email in spam

Er is ons ten ore gekomen dat mail van ons in de spam terecht komt.

Om dit te voorkomen is het verstandig om ons domeinnaam toe te voegen aan de veilige afzenders in je mailprogramma.

Aangezien er veel mailprogramma’s zijn, is er een handige website die daar in kan ondersteunen.Deze website vindt je hier.

Ons domeinnaam is hondenschoolzogron.nl en de facturatie domeinnaam is eaccounting.vismaonline.com.

Als je deze twee domeinnamen toevoegt aan veilige afzenders, is de kans dat je een mail van ons mist minimaal.

 

EHBO app voor honden en katten

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor uw kat of hond. Met deze handige EHBO App voor kat en hond kunt u zelf eerste hulp bieden in geval van nood.

Eerste hulp bij ongelukken
In deze EHBO App voor kat en hond staan ruim 100 onderwerpen met een duidelijke omschrijving van diverse situaties. U ziet direct hoe u het beste kunt handelen, er worden tips gegeven en kunt u direct contact opnemen met diverse noodnummers.

Bezoek dierenarts
Wanneer de situatie zeer ernstig is, of u bent niet in de mogelijkheid om eerste hulp te verlenen, vindt de App de dichtstbijzijnde dierenartsen. U kunt via de App direct contact opnemen met de gewenste dierenarts en de locator biedt de mogelijkheid om de route te bepalen. De EHBO App voor kat en hond biedt tevens de mogelijkheid om alle ingevoerde (medische) gegevens van uw kat of hond direct door te sturen naar de dierenarts. Zo zijn bij aankomst in de praktijk alle gegevens van uw kat of hond al bekend.

 

Gehoorzaamheid lessen

We hebben besloten om alle gehoorzaamheid lessen weer op te starten.

Alle cursisten die zich aangemeld hebben voor één van onze cursussen zullen uitnodiging krijgen voor hun cursus.

Op het veld blijven de corona regels gelden.

Puppy cursus gaat door!

Omdat wij de socialisatie, habituatie en opvoeding van pups super belangrijk vinden gaan wij door met de puppy cursus in de vorm van 1 op 1 lessen, zoals is toegestaan. Zoals de meeste mensen wel weten werken wij met gediplomeerde vrijwilligers. Naast onze vaste puppy instructeur zijn er nog 3 instructeurs die bereid zijn hierbij te helpen. Op maandagavond en woensdagavond zullen we tot 19 januari met 4 instructeurs in blokken van een half uur 4 cursisten (per half uur) les gaan geven. Afgelopen woensdag hebben we dit uitgeprobeerd en kregen positieve reacties van alle cursisten. Op beide avonden is er nog ruimte dus heb je net een pup of krijg je die binnenkort, meld je dan aan!

Is je hond nou geen pup meer en loop je tegen problemen aan of zou je toch gewoon door willen trainen dan kan dit ook in de vorm van privélessen. Informeer naar de mogelijkheden! 

 

Harde Lockdown

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.*

Wat houdt dit in voor onze hondenschool

Met deze strenge lockdown schorten we alle lessen op tot na 18 januari.
Graag zouden we doorgaan met het geven van lessen, maar met deze harde lockdown nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de school voor vijf weken te sluiten.

Alle cursisten worden door hun instructeur op de hoogte gebracht van de opschorting van de lessen.

Pups

Voor pups is deze niet gewenst, omdat het voor hun een belangrijke periode is. De socialisatie en  habituatie die ze in de eerste weken meemaken vormt hun voor de rest van hun leven.
Daarom willen we de gemeente Westerwolde vragen of voor deze specifieke groep een uitzondering kan worden gemaakt, met dien verstande dat alle corona regels worden opgevolgd. Zodra we een antwoord weten, informeren we jullie.

We blijven tijdens de lockdown via telefoon, mail en Whatsapp bereikbaar voor alle vragen bereikbaar.

Verder willen wij via deze weg, een ieder, fijne kerstdagen en gezond 2021 toewensen.

Team Hondenschool Zuid Oost Groningen

 

* bron: Veiligheidsregio Groningen

Update Corona maatregelen 3 november

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Vanaf 19 november gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. 

Wat houden deze extra maatregelen voor ons in?

De hondenschool begrijpt dat de coronavirus met een opmars bezig is. We hebben het getroffen in een regio actief te zijn waar het maatschappelijk besef erg hoog is. In de gemeente Westerwolde is er op dit moment van schrijven geen positief geteste persoon (bron corona dashbord)

Vanwege dit resultaat en het maatschappelijk belang dat puppen goed worden gesocialiseerd en gehabitueerd en dat oudere honden een goede opvoeding krijgen en problemen in een vroege staat aangepakt moeten worden is er besloten om door te gaan met lesgeven. Ons veld is groot genoeg voor de cursisten die nu onze ondersteuning krijgen. 

Vanwege de opstopping bij onze enige ontsmettingsplek, hebben we twee extra ontsmettingsplekken op het veld erbij geplaatst. Deze staan tegenover de parkeerplaatsen, te herkennen aan het blauwe bord.

We kunnen veilig lessen geven met een aantal extra (veld)regels, zoals: 
 • Heb je klachten, blijf dan thuis, graag afmelden bij de instructeur;
 • De kantine is gesloten, voor nood is het toilet toegankelijk;
 • Auto op het veld parkeren met voldoende tussenruimte;
 • Kom alleen met je hond, neem bij voorkeur geen bezoekers mee. Als het echt niet anders kan, maximaal één die bij de auto blijft of onder de overkapping op afstand van andere mensen;
 • Blijf bij aankomst bij de auto wachten, voet op de lijn, je wordt gehaald door de instructeur;
 • De instructeur zal je langs de handen ontsmettingsplek leiden waarbij u uw handen kunt ontsmetten;
 • Voor, tijdens en na de les voldoende afstand houden tot elkaar, minimaal 1,5 meter;
 • Als een pion o.i.d. omvalt, niet aanraken. De instructeur zet deze weer goed;
 • Wij zorgen ervoor dat er voldoende afstand kan worden gehouden op veld door groepen te verkleinen en niet te veel groepen op het veld.

Met alle maatregelen in acht genomen kunnen wij veilig lessen zonder dat we het coronavirus doorgeven.

Wij hebben er alle begrip voor als u ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet wilt of kunt deelnemen. Wij nemen u dit zeker niet kwalijk, en uw lessen worden opgeschort totdat u wel weer kunt deelnemen.

 

Corona – gedeeltelijke lockdown

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Er is door het kabinet besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. 

Gisteren hebben we na de persconferentie uitgezocht wat dit voor onze hondenschool betekent. 
We hebben op de website van de Rijksoverheid gezocht naar een antwoord.

We hebben enkele regels gevonden die voor ons van toepassing zijn, buiten de normale regels.
Er zijn uitzonderingen op de groepsgrote van vier mensen, te wetende:

Uitzonderingen op regels die voor binnen en buiten gelden

 • In de volgende situaties zijn gezelschappen van meer dan 4 personen toegestaan:
  • gezamenlijk huishouden;
  • betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de Wet openbare manifestaties;
  • het belijden van een godsdienst of levensovertuiging;
  • uitvaartplechtigheden en huwelijksvoltrekkingen;
  • beoefenen van theater, dans, sport of muziek;
  • beroep, bedrijf of vereniging;
  • een vergadering van de Staten-Generaal, de gemeenteraad, provinciale staten en het algemeen bestuur van een waterschap, of van een commissie daaruit en andere wettelijk verplichte bijeenkomsten;
  • een bijeenkomst van een internationale organisatie of een verdragspartij.

Uitzonderingen op regels die voor buiten gelden

Er geldt een uitzondering op het maximale aantal van 4 personen in buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen  is voor:

 • betogingen, samenkomsten en vergaderingen volgens de Wet openbare manifestaties;
 • belijden van een godsdienst of levensovertuiging;
 • uitvaartplechtigheden;
 • onderwijsinstellingen, trainingsinstellingen en kinderopvang;
 • zorginstellingen;
 • Topsporters in nationale topsportcentra;
 • voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie, inclusief personeel in de “bubbel”;
 • openbaar vervoer en bedrijfsmatig personenvervoer;
 • scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen;
 • luchthavens;
 • bedrijven en andere organisaties die dagelijkse werkzaamheden verrichten en als er ten hoogste 100 personen zijn per ruimte;
 • een vergadering van de Staten-Generaal of van een commissie daaruit;
 • een vergadering van de gemeenteraad, provinciale staten en het algemeen bestuur van een waterschap, of van een commissie daaruit en andere wettelijk verplichte bijeenkomsten;
 • verkiezingen;
 • een bijeenkomst van een internationale organisatie in het Koninkrijk.

In het groen is aangeven wat voor onze hondenschool geldt.

Bron: Rijksoverheid

Corona regels op ons terrein

We kunnen lessen alleen geven  met een aantal extra (veld)regels, zoals:

 • De kantine is gesloten, voor nood is het toilet toegankelijk.
 • Auto op het veld parkeren met voldoende tussenruimte;
 • Bij voorkeur geen bezoekers mee. Bij noodzaak maximaal één die bij de auto blijft of onder de overkapping op afstand van andere mensen;
 • Blijf bij aankomst bij de auto wachten, voet op de lijn, je wordt gehaald door de instructeur;
 • De instructeur zal je langs de handen ontsmettingsplek leiden waarbij u uw handen kan ontsmetten;
 • Voor, tijdens en na de les voldoende afstand houden tot elkaar, minimaal 1,5 meter;
 • Als een pion o.i.d. omvalt, niet aanraken. De instructeur zet deze weer goed;
 • Wij zorgen ervoor dat er voldoende afstand kan worden gehouden op veld door groepen te verkleinen en niet te veel groepen op het veld.

Met alle maatregelen in acht genomen kunnen wij veilig lessen zonder dat we het coronavirus doorgeven.

Wij hebben er alle begrip voor als u ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet wilt of kunt deelnemen. Wij nemen u dit zeker niet kwalijk, en uw lessen worden opgeschort totdat u wel weer kunt deelnemen.

 

 

Laad meer