Terug naar Sport & Recreatie

Treibbal

Ik hoor je denken wat is dat, dat Treibball?

Bij Treibball is het de bedoeling dat de hond  grote, felgekleurde ballen naar een doel drijft. Hij doet dat op jouw aanwijzingen, door er tegenaan te duwen.

Waarom Treibball?

Treibball is echt plezier voor twee. Deze sport is bedacht door Jan Nijboer, een Nederlander die in Duitsland woont.
Bij Treibball liggen maximaal acht grote ballen (het aantal is afhankelijk van het niveau van de hond) in een driehoek op een groot veld. Het is de bedoeling dat de hond, op aanwijzingen van de handler, zo snel mogelijk alle ballen in de goal drijft. De baas mag gebruik maken van zijn stem, handgebaren of fluitsignalen om de hond aanwijzingen te geven. De hond gebruikt zijn kop en lichaam, of soms ook zijn poten (niet zijn tanden!) om de ballen de goede richting in te krijgen. Een veld vol vrolijk gekleurde ballen.
Maar nog leuker is het om samen met jouw hond aan Treibball te doen.

Voor wie is Treibball geschikt?

Veel mensen denken dat Treibball vooral geschikt is voor veedrijvers en schapenhoeders maar dat is niet het geval. Elke hond die wil samenwerken met zijn baas, kan aan Treibball doen. Het leuke van Treibball is dat het nauwelijks belastend is voor de hond. Daarom is deze sport geschikt voor jonge of juist oude honden en kunnen ook honden met een lichamelijke beperking hun hart ophalen aan Treibball.

Meedoen?

Ja, dat kan. We starten regelmatig een opstartcursus op. Wil je er zeker van zijn dat jij bij de volgende Treibbal opstartcursus aangemeld bent? Geef je dan op via het aanmeldformulier