Terug naar Sport & Recreatie

Ringtraining

Bij de keuring op een exterieurshow gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester beoordeelt de hond in stand èn in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen, betast de keurmeester de hond. Veel mensen trainen hun hond op wat er gebeurt als de hond in de ring komt tijdens zo’n keuring. Ook oefenen ze met hun hond op andere aspecten van een keuring.

Een hond moet op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af dan de andere. Door oefening valt veel te leren en ook te perfectioneren. De cursus waar je kunt leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen, heet ‘ringtraining’.

Tijdens de ringtraining boots je de situatie in de ring na. Je oefent dan de elementen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk tonen in een driehoek en op en neer. De instructeur bekijkt je hond met een keurmeestersblik en geeft je tips hoe je je hond beter kunt presenteren.

We trainen met honden tot en met 9 maanden oud, dit is puur om kennis te maken met de shows en moet altijd leuk zijn voor de honden. We proberen zoveel mogelijk een show na te bootsen. Honden die ouder zijn als 9 maanden graag in overleg met de hondenschool of trainer.

Lijkt het je leuk om ringtraining te gaan doen met je hond, dan kun je je aanmelden via onderstaande link.

De kosten hiervoor zijn € 7,50 per les en je kunt een strippenkaart kopen voor 10 lessen. De lessen kun je zelf inplannen met de trainer.

Aanmelden voor deze training